DEKO
FORM

Designverdenen beriges ved at lade ukommercielt design stå frem og tale sit eget umiddelbare formsprog. Samtidig bør den nye generations designere have en platform, der viser hvad, der rører sig i fremtiden af dansk design. Dekoform fremviser hver tredje måned et nyt design af en ung dansk designer, der på Filosofgangen 24 udstilles i kontekst af eksisterende kunst og design på markedet. Dekoform er indrettet som en fuldendt lejlighed og viser på den måde designet i samspil med etablerede brands i en hjemlig atmosfære. Visionen er at lade vores gæster opleve designet i kontekst af et hjem og vise, at godt design er noget i kraft af sig selv – langt mere end dets kommercialisering. På den måde brydes barrieren mellem etableret og uetableret, professionel og uproffessionel, kunstner og designer.

#

FEATURED
YOUNG
DESIGNERS

Se Tobias Hansens korktavler hos Dekoform fra april til juni.

Tobias Hansen
Korktavler
2023

De lækre mørkebrune plader, består af groft granuleret bark, som er blevet brændt og presset på samme tid, hvilket giver korken den mørke farve, og får harpiksen til at sive ud så det limer korken sammen. Korktavlen er et bæredygtigt valg, fordi alle materialer kommer fra Europa, og fordi den er bionedbrydelig, da der ikke er tilsat kemi eller plast i tavlen.

Tobias Hansens korktavler udstilles i april, maj og juni. 

Tobias Hansen, 24 år og designstuderende på designskolen i Kolding har designet og skabt de smukke naturlige korktavler.

Korktavlen kan bruges som akustikpanel eller opslagstavle, lige meget hvad vil den med sit simple minimalistiske udtryk give ro i rummet.

Er du Dekoforms næste featured designer?

Se tidligere designere, der har udstillet her

Jakob Juhl
Home Frame
2022

Home Frame er både kompromisløst bæredygtigt,  æstetisk stringent med en tiltalende porøsitet i form af lette papirvægge. Af disse årsager er Juhls Home Frame Dekoforms første featured design, som kan opleves hos Dekoform fra september og tre måneder frem.

Home Frame er skabt til at opdele rum og skabe flader i hjemmet, for at bidrage til en hjemlig følelse. Med small-living  som en voksende tendens  bliver behovet for måder at skabe private rum i hjemmet et større behov. Her vil Home Frame med sit fleksible design bidrage smukt til et funktionelt behov.
I Home Frame konceptet er der anvendt naturlig farve udvundet af rødløgsskaller til indfarvning af træet, fremfor kemisk bejdse. Farven er udviklet i materiale forsøg med fokus på at finde nye måder hvorpå man kan bruge restmaterialer til at upcycle og skabe mere værdi i mindre efter-tragtede, men lokale træsorter.

Jakob Juhl’s Home Frame udstilles hos Dekoform i september, oktober og november.

Jakob Juhl er designstuderende og udlært møbelsnedker, og har på den baggrund fundet en dybt passion for kvalitet og håndværk. I særdeleshed indenfor indenfor møbler og interiør. For Jakob er visionen om bæredygtighed og langtidsholdbart design en selvfølge og i forhold til dette er han kompromisløs.