Portfolio Category: Igangværende

Fredensvej Øjenklinik

Indretning af Fredensvej Øjenklinik er igangværende.

Dekoform har udgivet flere artikler om det særlige ved at indrette i venteværelser til lægefaglige praksisser. Fredensvej Øjenklinik indrettes med fokus på at skabe ro for patienten samt med opmærksomhed på måden at brugen af venteværelser forandrer sig med tiden.

Læs mere om indretning af venteværelser i Tandlægebladet, november 2019 s. 48.

Kunde: Fredensvej Øjenklinik
År: 2022

Farvesætning af klassisk villa

I overgangen fra 1800-tallet til 1900-tallet spejlede farveændringerne i arkitekturen dybtgående sociale forandringer, hvor den industrielle tidsalder så lysere tider. Huse, der havde tidligere været malet med mørke, rige farver blev malet i lysere nuancer med kontrasterende accenter. Her blev de lysere pigmenter også mere tilgængelige. Populære udvendige farver inkluderede sølvgrå, creme, citrongul, elfenben, salvie og rosa, med trim spænder fra blå til olivengrøn, rust og brun. Tagene blev normalt mørke farver, herunder brun og sort.

Denne klassiske villa blev grundlagt i en tidsperiode, der i Danmark forbindes med Skønvirke og Historicismen. Det var på dette tidspunkt meget velset at opføre huse med internationale referencer. Her kan farvesætningen have haft stor betydning for husets æstetik.

Dekoform farvesætter villaen ud fra arkitekturhistorisk materiale.

Projektet er igangværende.

Bygherre: Privat
År: 2022
Fremhævede leverandører: Little Greene