Portfolio Category: Privat

Sommerhus i Skagen

En sommerbolig i Skagen, hvor indretningens fokus er at indkapsle roen og stemningen, der er så særlig for området. Første billede fra Skagens natur er inspirationskilden til dette sommerhus, der er en hyldest netop hertil. Dekoform fremhæver sansemæssige greb såsom dufte, taktile oplevelser samt små visuelle overraskelser i dette nyopførte skagengule sommerhelle.

Opgavens omfang:
Aptering og indretning af hele boligen

Bygherre: Privat
Byggeår: 2022
Partnere: Assentoft 2tal Byg A/S

Skitse
Skagen billede 1
Naturen var inspirationskilde til selve indretningens farver

 

Nænsom renovering af klassisk villa

En odenseansk villa restaureret og tilbageført med tanke på en langsigtet bevaring. Hallen genopført med naturrøde mørke klinker og rolige nuancer, køkken og bad er tegnet i stil med huset og efter et ønske om referencer til start-1900tallet i en rolig nytolkning.

Indretningens omfang: grundplan, aptering, belysning, fuld indretning.
År: 2017

 

Herskabelig villalejlighed

I en lysning i skoven ligger denne villa fra slut 1800-tallet, der oprindeligt var behandlingssted for tuberkolose. I dag, over hundrede år efter er villalejligheden her for første gang indrettet som bolig. De 225 kvadratmeter er renoveret med respekt for stedets oprindelige detaljer og med fokus på at bringe lyset indendøre. Stuerne er åbnet op en-suite og nye snedkererede franske døre åbner hjemmet med stuen mod haven som husets hjerte.

Bygherre: Privat
År: 2017

 

Moderne villa

Ønsket for dette hjem var, at det skulle være et roligt åndehul – en kontrast til hverdagens travlhed. Et moderne hjem med en ren indretning og rolig farvepalette. Kunden ønskede dekorative elementer med romantiske noter til at bløde huset op. Til dette valgtes Ochres lamper og tuftede elementer i soveværelset.

Opgavens omfang: Hall, gangarealer, stue, køkken, bad.
År: 2017

Farvesætning af klassisk villa

I overgangen fra 1800-tallet til 1900-tallet spejlede farveændringerne i arkitekturen dybtgående sociale forandringer, hvor den industrielle tidsalder så lysere tider. Huse, der havde tidligere været malet med mørke, rige farver blev malet i lysere nuancer med kontrasterende accenter. Her blev de lysere pigmenter også mere tilgængelige. Populære udvendige farver inkluderede sølvgrå, creme, citrongul, elfenben, salvie og rosa, med trim spænder fra blå til olivengrøn, rust og brun. Tagene blev normalt mørke farver, herunder brun og sort.

Denne klassiske villa blev grundlagt i en tidsperiode, der i Danmark forbindes med Skønvirke og Historicismen. Det var på dette tidspunkt meget velset at opføre huse med internationale referencer. Her kan farvesætningen have haft stor betydning for husets æstetik.

Dekoform farvesætter villaen ud fra arkitekturhistorisk materiale.

Projektet er igangværende.

Bygherre: Privat
År: 2022
Fremhævede leverandører: Little Greene